Goedemorgen, leuk dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog. De afgelopen dagen heb ik weinig tijd gehad om te bloggen. Soms heb je van die dagen dat je even helemaal volgepland zit, dan blijven dit soort dingen toch even liggen. Vanaf volgende week probeer ik weer vaker en veelvuldiger te gaan bloggen. Ik vind het toch heel leuk om te doen en ik vind dat je voor je hobby’s tijd moet maken, nietwaar? šŸ™‚

Vandaag wil ik het hebben over nieuwe lampen die ik kortgeleden heb aangeschaft. Ik hoorde veel mensen praten over de Phillips Hue. Dit zijn superhandige lampen die je vanaf je tablet of smartphone kunt bedienen. Echter zijn deze lampen aan de prijzige kant..

Hoe vind je betaalbare Smart Lampen?

Ik ging dus op zoek naar een alternatief en kwam kortgeleden uit op Smart lampen. Ook deze lampen kun je gemakkelijk bedienen vanaf je tablet of smartphone.Ā De lampenĀ staan namelijk in verbinding met Bluetooth, waardoor je op verschillende plekken in het huis het licht kunt bedienen.

Ik heb deze lampen aangeschaft bij LEDBouwlampshop.nl. Een super overzichtelijke webshop, die veel informatie heeft over deze smart lampen. Ā Mijn vriend gaf vervolgens aan dat de lamp een E27 fitting heeft. Wat ik van hem begreep, kon ik de lamp zelf vervangen. Op voorhand leek dit lastig, maar het is echt seconden werk om de lamp te vervangen voor een smart lamp. Nadat de lamp in een handomdraai was vervangen, kon ik beginnen met het instellen van de lamp.

smart lampen

Het bedienen van de Smart Lamp

Zoals ik hierboven al beschreef, wordt de lamp bediend via een smartphone of tablet. Hiervoor heb je een app nodig. Deze app heet: Magic Blue. Met deze app kun je verschillende lichtkleuren instellen. Je kunt echt letterlijke elke kleur doorvoeren. Dat is echt superhandig! Ik kan de lampen hierdoor op verschillende standen zetten. Als ik thuis aan het werk ben, zet ik de lampen vaak op een lichtere kleur. Deze kleur is prettig aan je ogen en heeft een positieve werking op je gemoedstoestand. In de avond, wanneer we rustig op de bank zitten, vind ik het prettig om een warmere sfeer te creĆ«ren. Vaak zet ik de lamp dan op een warme stand.Ā De sfeer in huis wordt dan in Ć©Ć©n oogopslag een stuk prettiger.