Hoi allemaal, leuk dat jullie weer de tijd nemen om mijn blog te lezen! Ik heb leuke reacties ontvangen op mijn vorige bericht, dus ik blijf voorlopig nog even doorgaan :).

Vandaag wil ik het over een lastig onderwerp hebben, namelijk: verhuizen. Nu zal je vast denken: ‘wat is er lastig aan verhuizen, dat is juist toch hartstikke leuk?’. Zeker weten dat verhuizen ook leuke dingen met zich meebrengt, maar vaak vergeten mensen dat je niet alles in hand hebt tijdens een verhuizing. Zoals je mogelijk al hebt gelezen, zijn wij twee jaar geleden verhuisd. Tot op de dag van vandaag zijn wij maar wat blij met ons nieuwe stekkie. Maar onze verhuizing ging niet zonder slag of stoot. Daarom wil ik je een paar handige tips meegeven, die je helpen om je verhuizing efficiënt te laten verlopen. 

Begin voorbereid aan een verhuizing

Allereerst is het belangrijk om je verhuizing te plannen. Het liefst wil je natuurlijk alles meenemen, maar er zijn genoeg spullen die simpelweg overbodig worden. Durf daarin kritisch te zijn en maak overwegingen. Het is namelijk onmogelijk om alles mee te nemen. Ruim op voorhand je huis op en neem alleen de belangrijkste spullen mee. Tip: vaak zijn er genoeg liefdadigheidsinstanties die maar wat blij zijn met je spullen. Zorg er daarom voor dat je niet alles direct weggegooid. Je kunt namelijk iemand anders blij maken met jouw oude spullen. Ook kun je de overbodige spullen aanbieden op Marktplaats of Facebook. Zo hou je er zelf ook nog een leuk zakcentje aan over ;).

Gebruik verhuisdozen tijdens het verhuizen

Het ligt voor de hand, maar ik ik wil het je toch even meegeven: gebruik verhuisdozen. Verhuisdozen zorgen ervoor dat je kostbaarheden op een efficiënte manier bundelt. Dit zorgt ervoor dat je naderhand weinig tot geen stress meer hebt. Het is echter wel belangrijk om te weten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Vaak zijn er diverse pakketdeals, die ervoor zorgen dat je genoeg verhuisdozen hebt om de verhuizing in gang te zetten. Wij hebben destijds gekozen voor een pakketdeal bestaande uit 40 verhuisdozen. Dit was voor ons meer dan voldoende.

Naast verhuisdozen, hebben wij ook gebruikt maakt van noppenfolie. De folie hebben we gebruikt om fragiele spullen extra te beschermen. Het blijft toch altijd maar de vraag of: servies, bloempotten etc. het halen zonder dat deze spullen extra beschermd worden. Het inpakken van deze spullen verliep vlekkeloos. Toen alles eenmaal ingepakt was, hebben wij alle dozen ingepakt in onze gehuurde bus en naar onze nieuwe locatie gebracht.