Het kiezen van de juiste verlichting voor thuis, kan je huis echt een thuis maken. Twee jaar geleden zijn wij verhuisd naar onze nieuwe woning en ik heb mij toen voor laten lichten over het kiezen van de juiste lampen in huis. Nu, twee jaar later, zijn al onze lampen vervangen voor led lampen. Deze lampen hebben vele voordelen. Hieronder zal ik kort vertellen welke voordelen dit zijn. Heb je vragen over led verlichting of ook goede tips? Vertel het door middel van een reactie onderaan!

Led verlichting wordt niet warm

In ons vorige huis maakten wij gebruik van halogeen spotjes in het plafond en ook in een paar staande lampen. Naast het feit dat deze spotjes natuurlijk veel energie gebruiken en dus voor een hoge energienota zorgen, werden deze ook erg warm. In de zomer is het vaak al warm genoeg in huis en de spotjes kunnen het dan nóg warmer maken! Ook is er natuurlijk het risico op brandontwikkeling gezien de warmte. De led lampen die wij nu gebruiken worden bijna niet warm en dat is dus een groot voordeel.

Je bespaart gemiddeld zo’n 80%

De gemiddelde besparing komt uit op zo’n 80%. De ouderwetse halogeenlampen leveren namelijk veel minder licht per watt dan bij led verlichting het geval is. Wij hebben thuis een 80W halogeenlamp vervangen voor een 10W led lamp; tel uit je winst! Ook maakten wij thuis gebruik van TL en PL lampen. Deze lampen blijken nog wel wat zuiniger te zijn dan halogeenlampen, maar zijn nog steeds echte energieverslinders wanneer je het vergelijkt met led verlichting.

Vele lichtkleuren beschikbaar

Bij led verlichting heb je de keuze uit verschillende lichtkleuren. Je kan kiezen uit warme kleuren die voor extra sfeer zorgen (hier zit een gele tint in) of juist uit heldere (witte / blauwe) kleuren. Het is leuk om in één ruimte meerdere lichtkleuren te gebruiken. Wij gebruiken in de badkamer standaard een heldere kleur, maar we hebben twee spotjes met een warme kleur. Dit geeft een heel leuk effect!